Запорізький дитячий садок в День св. Миколая отримав у подарунок медичне обладнання

19.12.2017 15:07

Дитячий садок «Барвінок», в якому займаються діти з хворобою легенів, до свята отримав сумку-холодильник, призначену для транспортування аналізів.

День Святого Миколая зустрічали в дитячому садку «Барвінок» традиційно – святковою виставою. В гості завітали не лише батьки дітей, а й шефи - представники міської влади. 

«Барвінок» та його підопічні потребують особливої уваги, адже тут виховуються діти з хворобами легенів. Тому й зазвичай дарують садочку на свято не лише традиційні солодощі, а й необхідне обладнання. Цього разу – сумку-холодильник для транспортування лабораторних аналізів.

- День Святого Миколая - це одне з тих свят, коли діти дійсно чекають і подарунків, і самого свята з відкритою душею. Тому, коли ми дізналися про цей дитячий садок на Великому Лузі, з радістю відгукнулися на пропозицію відвідати театралізовану виставу. Було радісно перебувати серед дітей, які гарно підготувалися до ранку. Ми отримали масу позитивних емоцій. У свою чергу ми не залишили дітей без шефської допомоги, подарувавши солодкі подарунки та необхідне для медичних цілей обладнання, - поділився враженнями керівник КП «Наше місто» Олександр Ніколаєнко.

Депутати також пообіцяли й надалі надавати шефську допомогу дітям, взявши до уваги побажання керівництва закладу.

Варто зазначити, що будівля дитячого садка № 32 одна з найстаріших серед дитячих садків міста. Ще в 1939 році цей заклад розпочав роботу як санаторій для дітей працівників Придніпровської залізниці. Пізніше він став функціонувати як дитячий садок комбінованого типу. На сьогоднішній день в дитячому садку працює дві групи - група санаторного типу для дітей з латентною туберкульозною інфекцією та вилікуваних від туберкульозу з цілодобовим перебуванням, а також група загального розвитку з 12-годинним перебуванням. Всього в «Барвінку» на сьогоднішній день 44 вихованця.