На вулиці Запоріжжя вийшли нові великі автобуси

20.12.2017 10:47

Сьогодні, 20 грудня, почав роботу новий 17 маршрут, який зв'яже Осипенківський мікрорайон і вокзал «Запоріжжя-I». На маршрут вийшло 7 нових МАЗів великої місткості.

Закупівля нових автобусів великої місткості та вирішення проблеми з навантаженням на громадський транспорт в години пік в спальних районах - це етапи міської програми розвитку громадського транспорту в Запоріжжі, реалізація якої знаходиться на особистому контролі у міського голови Володимира Буряка.

Наприкінці 2016 року в Запоріжжі був відкритий новий 18 маршрут, який довів свою доцільність та ефективність. На ньому працюють 9 автобусів великої місткості.

Відкрити до кінця 2017 ще один маршрут, на якому будуть працювати автобуси великої місткості. Таке завдання поставив міський голова Володимир Буряк. Сьогодні на новий - 17 маршрут - вийшло 7 нових МАЗів великої місткості. По мірі вирішення організаційних питань кількість машин на маршруті буде збільшена до 15.

- Це перші машини з партії автобусів, які були закуплені в 2017 році на умовах фінансового лізингу. Ми відкриваємо новий маршрут на самому проблемному напрямку. Вартість проїзду в новому автобусі буде 4 грн. Поки перевізник на цьому маршруті тимчасовий. Після проведення додаткового пассажірообстеження, буде проведений конкурс та визначений основний перевізник, - розповів перший заступник міського голови Сергій Мішок.

Маршрут №17 зв'яже Осипенківський мікрорайон і залізничний вокзал «Запоріжжя-I». Це один з найбільш проблемних напрямків в місті. Вранці, в години пік, коли городяни масово їдуть на роботу і навчання, на зупинках в Осипенківському мікрорайоні збиралися черги. Запуск нового маршруту дозволить вирішити цю проблему - впевнені транспортники. Із задоволенням послугами великих автобусів користуються і городяни, які переміщаються в центрі міста по проспекту Соборному.

- Ці автобуси можуть перевозити до 100 пасажирів. Вони сучасні і комфортні. Кожен з них обладнаний трьома входами для вільного входу і виходу. Входи - з низькою підлогою - розраховані на людей похилого віку та людей з обмеженими можливостями, - розповів начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку міської ради Олександр Власюк.

Відзначимо, що в 2017 році на умовах лізингу для Запоріжжя було закуплено 35 нових автобусів великої місткості. Автобуси з першої партії машин, що вже надійшли у місто, вийшли на новий 17-й маршрут. За словами Олександра Власюка, місто має намір отримати інші автобуси на початку 2018 року. Нові машини будуть випускатися на найпроблемніші напрямки. На черзі – Шевченківський район.

Нагадаємо, в 2017 році в Запоріжжі було проведене комплексне обстеження пасажиропотоків. На основі отриманих результатів фахівцями було розроблено 9 нових наскрізних маршрутів. Перший з них почав роботу сьогодні. Решта будуть відкриватися по мірі надходження нових машин і необхідності.