Запоріжжя претендує на звання молодіжної столиці України

20.12.2017 10:51

19 і 20 грудня пройшли засідання робочої групи Запорізької молодіжної міської ради щодо оформлення заявки на національний конкурс «Молодіжна столиця України 2018». В обговоренні критеріїв конкурсу взяли участь представники міської влади, депутати молодіжної міськради, громадські активісти.

Головних критеріїв конкурсу «Молодіжна столиця України 2018» три: як молодь може реалізувати себе в політичному, соціально-економічному та культурному житті міста.

Як розповіла регіональний координатор конкурсу та депутат Запорізької молодіжної міськради Катерина Романенко, мета конкурсу - активізувати співпрацю молоді з органами місцевого самоврядування. Запоріжжя має презентувати на конкурсі свою політику щодо розвитку молоді і взаємодії міської влади з молодими людьми, ілюструючи фактами подій та заходів, які пройшли в Запоріжжі протягом 2017 року за участю молоді. Треба показати, чого вже вдалося досягти завдяки співпраці та залученню молоді до реалізації проектів. Важливим критерієм є також ініціювання проектів молодими людьми міста.

Заступник Запорізького міського голови Анатолій Пустоваров переконаний, що місто має всі шанси перемогти в цьому конкурсі.

- Той, хто вважає, що наша молодь «не така», просто не знає її. Тим більше, якщо мова йде про запорізьку молодь. Наше місто цілком обґрунтовано претендує на звання молодіжної столиці України. У міській владі багато молодих керівників, всі молодіжні ініціативи знаходять підтримку місцевої влади та з кожним роком зростають вкладення в міський бюджет на здійснення молодіжних проектів, - сказав Анатолій Пустоваров.

Переможець конкурсу буде оголошений у січні 2018 року. Заявки на участь в конкурсі вже подали Дніпро, Харків, Маріуполь, Херсон, до них планують приєднатися й інші українські міста. Попередньою молодіжної столицею був Харків.

У разі перемоги місто буде носити звання «Молодіжна столиця України» протягом 3-х років. Крім того, в якості призу місто-переможець отримає право провести у себе Всеукраїнський молодіжний форум, а також отримає просування на європейському рівні з можливістю співпраці з молодіжними столицями Європи.