Наступного року в Запоріжжі продовжиться реалізація масштабної програми з ремонту доріг

20.12.2017 19:03

З 2016 року в обласному центрі ведуться ремонтні роботи доріг по декількох напрямках. Це міські магістралі, дороги приватного сектору. До ладу приводяться також тротуари внутрішньоквартальні дороги. Роботи будуть продовжені і в 2018 році.

Понад 550 млн грн. в 2018 році будуть спрямовані з бюджету міста на розвиток дорожньої інфраструктури (будівництво, реконструкцію і капітальні ремонти), виконання поточних ремонтів вулично-дорожньої мережі, утримання мостів і автодоріг (дороги, площі, сквери, зупинки громадського транспорту, тротуари) та інше.

Така сума передбачена Програмою розвитку інфраструктури та комплексного благоустрою Запоріжжя на 2018-2020 роки. Відповідний проект рішення про її затвердження підтримали депутати міської ради.

У 2018 році в Запоріжжі будуть продовжені поточні ремонти міських магістралей (ямкові та середні) на суму понад 111 млн грн., доріг приватного сектору та тротуарів на 14 млн грн. по кожному напрямку робіт. Закладено кошти на експлуатацію та утримання доріг загальною площею 7 151,0 тис. кв. м., 37 мостових споруд.

Капітальні ремонти доріг заплановано по 10 об'єктах на загальну суму понад 134 млн грн. Це проектування, експертиза, будівельно-монтажні роботи. Передбачені капітальні ремонти дорожнього покриття трамвайних переїздів по вул. 8 Березня - вул. Верещагіна, вул. 8 Березня - вул. Шевченко, автодороги по вул. Ринковій (від вул. Лізи Чайкіної до вул. Молодіжної), тротуару, а також ділянки дороги з облаштуванням паркувальних кишень по Набережній магістралі в районі Центрального пляжу та інші.

На реконструкцію вулиць і доріг по 12 об'єктам виділено понад 166 млн грн. У 2018 році заплановано виконати реконструкцію автодоріг по проспекту Маяковського (від вул. Патріотичної до каскаду фонтанів «Райдуга»), по вулиці Тімірязєва (від вул. 8 Березня до вул. Солідарності). Роботи будуть вестися по вулицях Південноукраїнській і Панфіловців. Тут же передбачено облаштування гостьових автомобільних стоянок. У переліку об'єктів реконструкції також шляхопроводи №1 по вулиці Калібровій та проспекту Металургів.