У 2018 році в Запоріжжі почнеться масова стерилізація і вакцинація бездомних тварин

20.12.2017 19:47

З кожним роком чисельність бездомних собак і котів на вулицях Запоріжжя зростала. Сьогодні їх кілька тисяч. Це серйозна проблема для обласного центру та його жителів. Вперше міська влада взялися всерйоз за вирішення питання. У 2017 році була розроблена і затверджена депутатами міської ради програма поводження з бездомними тваринами на період 2017-2022 роки. Зроблені перші кроки по реалізації заходів програми. Для перевезення тварин у ветклініки придбали та обладнали спецтранспорт.

Вже з наступного 2018 року почнеться масова стерилізація і вакцинація від сказу бездомних тварин. За приблизними підрахунками від загальної чисельності будуть охоплені близько 66% бездомних тварин. КП «Побутовик», на яке сьогодні покладено обов'язки по реалізації заходів програми, будуть укладені відповідні договори з приватними ветеринарними клініками для проведення даних медичиних процедур з можливістю перетримки тварин в рамках чинного законодавства. На ці цілі передбачено спрямувати з бюджету міста понад 1,2 млн. грн. Крім того, буде продовжена інформаційно-просвітницька робота з населенням, спрямована на гуманне поводження з тваринами.

Загальний обсяг фінансування на реалізацію завдань програми на 2018 рік складе понад 1 млн 780 тис. грн. Фахівці прогнозують, що системна робота і виконання заходів дозволить значно скоротити та регулювати чисельність безпритульних тварин.