У 2018 році Запоріжжя прикрасить ще більше квіткових композицій, будуть висаджені тисячі дерев і кущів

20.12.2017 19:05

Програмою розвитку інфраструктури та комплексного благоустрою Запоріжжя на майбутній 2018 рік передбачено більш ніж 59 млн грн. для утримання зелених зон вулиць, парків, скверів обласного центру, в тому числі озеленення - висадку дерев, чагарників, облаштування нових квітників.

На обслуговуванні КРБП «Зеленбуд» понад 390 га зелених зон міста. Це 7 парків, 63 сквери, вулиці, місця масового відпочинку городян. Запорізькі озеленювачі облаштовують газони, доглядають за деревами, чагарниками, висаджують квіти, в тому числі забезпечують чистоту і порядок на закріплених територіях, включаючи прибирання опалого листя, розчищення пішохідних доріжок від снігу та їх посипання під час ожеледиці, покіс трави, видалення і обрізку дерев. Ще близько 451,72 га вимагають додаткового обслуговування фахівців.

На благоустрій та озеленення цих територій в 2018 році з бюджету міста буде направлено більш ніж 59 млн грн.

Також планується, що місто прикрасить ще більше квіткових композицій. Це 42 конструкції, які будуть встановлені в районах міста. На квіткове озеленення знадобиться 1 млн грн.

  Передбачені кошти також на висадку кущів, дерев, укладання рулонних газонів.

В рамках програми 252 тис. грн. підуть на виконання робіт по обрізці дерев в парку культури і відпочинку «Дубовий гай».

Заходи передбачені Програмою розвитку інфраструктури та комплексного благоустрою Запоріжжя у 2018 році. За відповідний проект рішення сьогодні проголосували депутати міської ради.