У Запоріжжі триває перевірка діючих «Пунктів Незламності»

17.01.2023 15:40

Генератори, буржуйки, вайфай та кімнати, де фахівці надають психологічну та соціальну допомогу. У Запоріжжі міська влада розпочала перевірку «Пунктів Незламності», аби впевнитись, наскільки ефективно вони облаштовані та чи якісно у них надають послуги населенню. Рейди розпочали минулого тижня.

Рейд одним із «Пунктів Незламності» на базі академічного ліцею «Вибір» розпочали з огляду схеми локацій. На мапі зображені усі приміщення, де можна відпочити та отримати допомогу. Першою відвідали їдальню, аби проконтролювати запаси питної та технічної води, а також продуктів.

- Приблизно маємо 300 літрів технічної води і питної – бак на 500 літрів. Ще 200 літрів у нас бутильованої води, яку теж можна вживати. Їжа - це переважно печиво, цукор, кава, чай, дитячі суміші можна зробити. Також є борошно, різні види макаронних виробів, консерви і тушонка, - розповіла заступниця керівника Пункту Незламності Наталія Зелевець.

Також у кожному такому пункті має бути генератор, буржуйки та запаси дров. Ця локація облаштована потужним генератором на 60 кіловат, вісьмома буржуйками, якими можна не тільки обігрівати будівлю, але й у разі чого приготувати їжу. Крім того, комісія оглянула й кімнату для маломобільних людей, а також матері і дитини. Облашована тут і зона вайфай.  

Після перевірки цього осередку представники міськради вирушили до Запорізького академічного ліцею № 34. Там також оглянули усі локації і перевірили, чи є в наявності генератор і буржуйки.

Частина діючих «Пунктів Незламності» вже пройшли перевірку. Міська влада зазначає, порушення були, але несуттєві.

- Незначні порушення були відразу виправлені і на даний момент всі 18 пунктів, які перевірили, готові в повному обсязі приймати людей та допомагати у важку хвилину, - зазначив радник міського голови Запоріжжя Олександр Харченко.

Перевірка міських «Пунктів Незламності» продовжуватиметься, аби переконатися, що перебувати там запоріжцям безпечно та комфортно. Також у Запоріжжі працюють над збільшенням кількості цих пунктів.