У Запоріжжі продовжиться модернізація міських лікарняних установ

20.12.2017 19:06

Сьогодні, 20 грудня, депутати міської ради проголосували за виділення коштів на функціонування міських програм у сфері охорони здоров'я.

У сфері охорони здоров'я міста Запоріжжя функціонують 33 медичних установи, серед яких - 12 лікарень надання стаціонарної допомоги дорослим і дітям, 4 пологових будинки, 8 центрів надання первинної медико-санітарної допомоги, 6 стоматологій, студентська поліклініка, міський центр здоров'я. Для того, щоб медична допомога населенню Запоріжжя надавалася якісно і в повному обсязі, діють міські програми охорони здоров'я і розвитку центрів первинної медико-санітарної допомоги.

В рамках програми «Охорона здоров'я міста Запоріжжя на 2016-2018 рр.» Передбачено виділення 10 млн. 181 тис. грн. на проведення капітальних ремонтів у запорізьких лікарнях. Більше 48 млн. 991 тис. грн. заплановані на придбання обладнання, зокрема на закупівлю апаратів штучної вентиляції легенів, моніторів пацієнта, стерилізаторів, комп'ютерного томографа, апарату УЗД, інкубаторів для новонароджених.

На капітальний ремонт міських центрів надання медико-санітарної допомоги планується направити 4 млн. 200 грн. Ця сума передбачена в рамках реалізації «Програми розвитку центрів первинної медико-санітарної допомоги на 2018 рік». Також 10 млн. 371 тис. грн. підуть на реконструкцію приміщень і розширення мережі сімейних амбулаторій у віддалених районах міста.

У проекті бюджету на 2018 рік на розвиток галузі охорони здоров'я в цілому закладено понад 1 млрд. гривень.