У 2018 році збільшиться фінансування програми розвитку інфраструктури та благоустрою міста

20.12.2017 19:02

В обласному центрі силами комунальних служб ведеться постійна робота по наведенню чистоти і порядку, також ремонтуються дороги, озеленюються території, освітлюються вулиці та ряд інших важливих робіт для життєзабезпечення Запоріжжя.

Сьогодні в ході сесії міської ради затверджено Програму розвитку інфраструктури та комплексного благоустрою Запоріжжя на 2018-2020 роки. На реалізацію передбачених документом заходів передбачено понад 868 млн. грн.

Частина коштів - понад 550 млн грн. підуть на вирішення питань дорожнього господарства – ремонти, реконструкції, утримання доріг. Будуть продовжені ремонти проїжджої частини приватного сектору, тротуарів.

Для організації дорожнього руху та створення необхідних заходів безпеки на дорогах виділено понад 16 млн грн. Це функціонування світлофорних об'єктів – їх технічне обслуговування, поточні ремонти, енергопостачання. Сюди ж включені роботи з нанесення дорожньої розмітки.

На утримання та поточний ремонт фонтанів, територій обслуговуваних КП «Титан» - Ландшафтного парку Вознесенівський, парку Перемоги, парку і площі Енергетиків, парків Металургів, Алеї Трудової Слави, скверів, міських пляжів програмою передбачено більше 17 млн грн.

Також будуть продовжені роботи по висадці зелених насаджень КРБП «Зеленбуд», будівництву нових мереж освітлення на вулицях приватного сектору і внутрішньодворових територіях КП «Запоріжміськсвітло».

За напрямком - будівництво, реконструкція та ліквідація аварійного стану об'єктів комунального господарства Запоріжжя - в рамках програми виділено 144662,468 тис. грн.