Запорізькі благодійники продовжують працювати в умовах війни

20.01.2023 10:40

Благодійний фонд «Карітас Запоріжжя» впроваджує свою волонтерську діяльність вже 8 років. Від початку повномасштабної війни працівники щоразу ініціюють нові шляхи допомоги, що «на часі». Це численні проєкти, які несуть благодійну місію для кожного, хто потребує любові, співчуття та милосердя.

Щодня з пів сотні людей звертається за допомогою до реєстраційного центру благодійного фонду «Карітас Запоріжжя». Кожен з них потребує уваги, розуміння та турботи. Люди, які звертаються, є вимушеними переселенцями, які приїхали до обласного центру з різних куточків країни.

- Це Гуляйполе, Нікополь, Херсон, Горлівка, Донецьк, дуже багато з області, запорізькі села, - розповіла соціальна працівниця БФ «Карітас Запоріжжя» Ольга Євтушевська.

У фонді є приміщення, де видають гуманітарні набори, що надсилають до Запоріжжя благодійники з-за кордону. Загалом це товари для побуду, предмети дитячої та дорослої гігієни.

Окрім цього, тут функціонує соціальна гардеробна - безплатно видається одяг за сезоном. На кожну людину передбачається по дві пари взуття, одна тепла річ та ще п’ять предметів одягу. Також одним із напрямків роботи благодійників є турбота про літніх людей, які вже не здатні дбати про себе самостійно. Їм допомагають небайдужі волонтери, що виїздять до бабусь та дідусів додому.

Без уваги не залишаються і підлітки, які вчаться в інклюзивній групі дитячого простору у «Карітасі». Фахівці спрямовують зусилля на покращення емоційного стану дітей та швидкої соціалізації, допомагають знайти друзів.

Насамперед до волонтерів можна звернутися за психологічною та юридичною консультацією, а також отримати у фонді матеріальну допомогу.