КП «Водоканал» проводить заміну аварійної ділянки водогону

20.01.2023 12:15

У Вознесенівському районі Запоріжжя триває ремонт водогону по вулиці Кам’яногірській. В ході ремонту спеціалісти КП «Водоканал» замінять понад 1000 метрів старої труби. Роботи планують завершити навесні.

Сталевий водовід діаметром 1200 мм був введений в експлуатацію в 1985 році. Він забезпечує господарсько-питне та протипожежне водопостачання мешканців частин Вознесенівського та Олександрівського районів Запоріжжя. Внаслідок тривалої експлуатації кількість аварійних ситуацій на водогоні зросла. Найчастіше вони трапляються на ділянці між вулицями Сєдова – Кам’яногірська – Перемоги. А це понад 1000 метрів водогону.

Для відновлення аварійної ділянки водогону КП «Водоканал» та Норвезька рада у справах біженців в Україні (NRC) уклали угоду про надання гуманітарної допомоги для виконання заходів з покращення системи водопостачання в Запоріжжі. В рамках угоди комунальне підприємство отримало матеріали для ремонту аварійної ділянки водогону. А це - понад 1000 метрів поліетиленової труби діаметром 630 мм, засувки діаметром 600 мм та усі допоміжні матеріали, необхідні для виконання робіт з відновлення ділянки водогону.

Наразі ремонт водогону триває. Роботи виконують спеціалісти ремонтно-будівельного цеху КП «Водоканал» методом санації існуючого сталевого трубопроводу поліетиленовим. Цей метод значно зменшує об’єми земляних робіт та запобігає руйнуванню доріг та елементів благоустрою міста, а також пришвидшує темпи їх виконання.

За сприятливих погодних умов завершити роботи планують у березні. Після заміни аварійної ділянки водогону комунальники відновлять елементи благоустрою в місцях їх пошкодження.