У Запоріжжі триває перевірка «Пунктів Незламності»

20.01.2023 11:50

Зігрітися, підзарядити свої гаджети та випити гарячі напої. Це все можна зробити у спеціально облаштованих «Пунктах Незламності». Представники міської влади продовжують перевірку таких локацій безпеки. Цього разу моніторили роботу осередків у Олександрівському районі.

«Пункт Незламності» на базі Запорізької ЗОШ №15, що в Олександірвському районі, був відкритий одним із перших у місті. Він вміщає понад 120 людей. На цій локації є генератор потужністю 35 кВт, 13 «буржуйок» та дрова. Міська комісія перевірила у пункті наявність їжі, запаси питної та технічної води.

У цьому пункті також є медичний кабінет, у якому наявні аптечки та ліки. Оглянула комісія й дитячу зону та кімнату матері і дитини, яка обладнана пеленальним столиком та засобами гігієни. Також на локації облаштована зона вайфай та місця для підзарядки гаджетів. У «Пункті Незламності» розповідають, працюють цілодобово. Від початку відкриття людей поменшало, проте доволі часто запоріжці звертаються, аби підзарядити гаджети.

- Люди вже орієнтуються, коли будуть відключати світло. Тобто, вже тепер приходять у крайньому випадку. Частіше всього це люди, які працюють віддалено, а світла вдома немає. Тому вони у нас тут розташовуються і працюють, - розповіла керівниця «Пункту Незламності» Оксана Кириченко.

Наступним міська комісія перевірила «Пункт Незламності» у гімназії № 1. Там також є все необхідне. Представники міської влади розповідають, у облаштуванні локацій інколи виявляють порушення, наприклад, відсутність мікрохвильовки або мапи розташування всіх кімнат. Керівництво локацій бере до уваги зауваження та обіцяє їх швидко усунути.

- Ми перевірили 21 пункт. Зауваження трапляються, реагують керівники дуже швидко. Виправляють або в цей день, або назавтра вже все добре, - зазначив радник міського голови Запоріжжя Олександр Харченко.

Наступного тижня плануть завершити моніторити всі наявні пункти, аби переконатися у ефективності їх облаштування.