Вітання з Днем Соборності

22.01.2023 10:00

Шановні запоріжці!

Сьогодні Україна відзначає День Соборності - особливе та знакове для нас свято.

У нашій історії довгий час був період, коли різні імперії розтягували українські території і разом з тим намагалися роз‘єднати наш народ. Об’єднавшись, Українська та Західноукраїнська народні республіки продемонстрували прагнення України бути вільною, соборною та самостійною державою.

Це саме бажання ми демонструємо і зараз. Коли російська федерація готувала напад на Україну, вона робила ставку на наше розмежування – за політичними та релігійними уподобаннями, за етнічним походженням, за територією проживання. Так само як вона робила це і сто років тому. На жаль, тоді новонароджена незалежність України не встояла перед навалою більшовиків. Але ми робимо висновки з уроків історії, і тепер вже точно не проґавимо свого шансу назавжди позбутися кривавої «опіки» росії.

Зараз наша битва за свободу в самому розпалі. І ця битва обов’язково приведе нас до Перемоги, адже ми віримо в Єдину Велику і Соборну Україну з українським Кримом, українським Донбасом і повністю українською Запорізькою областю.

Все буде Україна.

Зі святом! Переможемо!

 

Секретар міської ради                                                      Анатолій Куртєв