У наступному році заклади культури Запоріжжя отримають бюджетну підтримку

20.12.2017 19:34

На реалізацію програми: "Підтримка комунальних закладів культури міста Запоріжжя у 2016-2018 роках" у бюджеті Запоріжжя на 2018 рік передбачено понад 16 млн. грн.

Ці кошти планується витратити на підтримку муніципальних театрів, шкіл естетичного виховання, міських бібліотек, палаців культури, на відзначення обдарованих дітей та молоді і проведення масштабних загальноміських заходів.

Так, програма передбачає завершення капітального ремонту приміщення Запорізького муніципального театру танцю та придбання обладнання і предметів довгострокового користування. Виконання проектних робіт "Нове будівництво дитячої музичної школи №5 по вул. Ладозька в м. Запоріжжя" і придбання музичних інструментів. Поповнення бібліотечних фондів, забезпечення бібліотек міста необхідним мінімумом вітчизняної та зарубіжної книжкової продукції, періодичних видань. Крім того, у програмі заплановані кошти на капітальний ремонт будівлі ПК "Хортицький" та капремонт покрівлі і заміну віконних блоків ПК "Заводський".

Також програма передбачає виплату міських премій та стипендій обдарованим дітям за перемоги у творчих змаганнях різних рівнів, проведення міських конкурсів та фестивалів виконавської майстерності, концертів шкіл міської дитячої філармонії, а також проведення у наступному році великомасштабних культурно-мистецьких заходів: до Дня міста та Дня визволення, Дня захисника та Новорічних свят.