У 2018 році в Запоріжжі продовжать оновлювати автопарк комунального транспорту

20.12.2017 18:15

Сьогодні, на сесії міської ради депутати прийняли програму, спрямовану на оновлення парку машин комунального транспорту

У 2018 році продовжиться реалізація міської програми розвитку міського транспорту. У 2016 році 9 нових автобусів великої пасажиромісткості вийшли на 18 маршрут. У 2017 році на умовах фінансового лізингу були закуплені ще 35 великих автобусів. Перша партія - 7 МАЗів обслуговують маршрут № 17. Автобуси знаходяться на балансі КП «Запоріжелектротранс», можуть перевозити до 100 пасажирів, обладнані трьома низькопідлоговими входами, які зручні як для літніх пасажирів, так і для людей з обмеженими можливостями. Завдяки закупівлі нових автобусів, знижується навантаження на популярні маршрути громадського транспорту.

У 2018 році планується продовжити цю роботу. В рамках міської програми виділяються кошти для КП «Запоріжелектротранс» на придбання за рахунок фінансового лізингу 50 нових автобусів великої пасажиромісткості.

Продовжиться реалізація програми «Запорізький трамвай». У цьому році на маршрут вийшли 3 трамвая запорізького збирання, ще один планують запустити в кінці грудня. У 2018 році в рамках програми планується випустити ще 5 трамваїв.

Також, в 2018 році планують створити нове комунальне підприємство «Запорізький центр диспетчеризації громадського транспорту». Центр диспетчеризації буде займатися організацією централізованого оперативного контролю і дистанційного керування міським транспортом. Крім того, управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку міської ради розробить цільову програму впровадження в Запоріжжі системи диспетчеризації транспорту.