У 2018 програма розвитку туризму в Запоріжжі вийде на новий рівень

20.12.2017 19:35

В ході роботи 24 сесії міськради депутати затвердили міську програму розвитку туризму в місті Запоріжжі на 2017-2019 роки. На реалізацію заходів, передбачених програмою, у бюджеті на наступний рік закладено 8,7 млн. грн.

Серед основних завдань програми - реалізація проекту «Мистецтво відлите у сталі» з метою промоції туристичних об’єктів, організації змістовного дозвілля гостей і мешканців міста, організація та проведення круглих столів і робочих зустрічей за участі представників проектів міжнародної технічної допомоги та міжнародних фінансових інституцій для напрацювання програм і проектів, підготовка та проведення Етнофестивалю на Хортиці, реалізація проекту «Міська айдентика і туристична символіка Запоріжжя» . А також проведення Туристичного бізнес-форуму та заходів щодо участі у виставкових та інших промоційних подіях з метою просування конкурентоспроможних туристичних продуктів і залучення туристів.

Крім того, в рамках програми передбачені кошти на придбання і обслуговування інформаційних сенсорних кіосків для туристів, утримання та адміністрування туристичного порталу, оснащення QR-кодами основних туристичних об’єктів з метою промоції туристичної привабливості міста, проведення щорічної науково-практичної конференції на базі одного із запорізьких вишів з питань розвитку туризму, індустрії гостинності, виготовлення промо-роликів та іншої відеопродукції про Запоріжжя, а також виготовлення та встановлення туристичних покажчиків.