В обласному центрі забезпечать цілодобовий контроль за роботою та справністю ліфтів

20.12.2017 20:00

На забезпечення роботи Муніципальної служби з технічного обслуговування систем диспетчеризації ліфтів і «Контакт-центр 15-80» у 2018 році з бюджету міста буде спрямовано близько 26 млн грн.

Диспетчерська система зв'язку дозволяє оперативно і цілодобово реагувати відповідним службам на проблеми, що виникають з кожним ліфтом. Служба передбачає двосторонню гучний зв'язок оператора і пасажирів, які опинилися в кабіні ліфта.

Сьогодні житловий фонд міста налічує 3789 ліфтів. Робота диспетчерського зв'язку здійснюється по кабельних лініях, які через зношеність часто виходять з ладу і підлягають заміні. Для контролю за роботою ліфтів додатково організована цілодобова робота фахівців з оперативного реагування по усуненню несправностей систем диспетчеризації. В середньому в місяць від городян надходить близько 280 заявок про несправності даних систем.

Послуги диспетчеризації надаються також для будівель ОСББ та іншим організаціям.

Згідно зі статистикою щодня близько 2500 жителів міста звертаються в «Контакт-центр 15-80» для вирішення різного роду питань в сфері ЖКГ. Центр працює в телефонному режимі також через систему Інтернет. Звернення оперативно передаються відповідальним за вирішення виниклих проблем міським службам, управлінням.

Проект рішення, який передбачає виділення коштів на функціонування на забезпечення роботи Муніципальної служби з технічного обслуговування систем диспетчеризації ліфтів і «Контакт-центр 15-80» підтримали депутати міської ради.