У Запоріжжі відбулась зустріч з чемпіонкою світу з карате

31.01.2023 16:00

Нацгвардійці, що несуть службу на Запорізькому напрямку, зустрілися з чемпіонкою світу з карате Мариною Скамароховою. Захід, який організатори назвали «Гвардійською вітальнею», відбувся у Музеї феноменальної сили. Такі зустрічі влаштовують вже не вперше. Раніше військовослужбовці спілкувались із призером Олімпійських ігор Парвізом Насібовим та запорізькими журналістами, що теж нині несуть службу.

Спортсменка Марина Скамарохова тренується з дитинства. Ділиться: з 9 до 14 років постійно програвала, тому кожен успіх, навіть маленький, для неї важливий. Марина не тільки розповіла про свої спортивні досягнення запорізьким нацгвардійцям, але й продемонструвала улюблені бойові прийоми.

- Спорт для мене на першому місці, і я вважаю, це моя така місія – показати людям, що потрібно займатися спортом, - розповіла чемпіонка світу з карате, майстер спорту міжнародного класу Марина Скамарохова.

Марина не тільки сама активно виступає на змаганнях світового рівня, але й тренує дітей. Серед її вихованців вже є маленькі чемпіони. Головна порада від спортсменки – відпрацьовувати витривалість і боротися за перемогу до останньої секунди. Самі військовослужбовці з захватом слухали Марину, найбільше їх вразила демонстрація прийомів карате.

Зазначимо, Музей феноменальної сили у Запоріжжі відкрився у грудні 2021 року. Розташований він у приміщенні філії міської бібліотеки для дорослих за адресою проспект Маяковського, 7, що у Вознесенівському районі. Експозиція організована за біографічним принципом. Великий масив інформації структуровано по локаціях, присвячених найвидатнішим запоріжцям-олімпійцям, чиї успіхи досі надихають спортивну молодь. Властивою рисою музейної експозиції є широке використання чималої кількості інтерактивних елементів.

Загалом, це вже другий заклад у міській мережі крафтових музеїв – разом з Музеєм архітектури Запоріжжя.