У Запоріжжі від коронавірусу вакцинуються колективи комунальних підприємств

01.02.2023 11:15

В обласному центрі триває вакцинація від коронавірусу. Зробити щеплення всі охочі можуть у наявних в місті пунктах щеплень. Також пройти процедуру можна в організованих колективах, запросивши мобільну бригаду до себе на підприємство. Так, зокрема сьогодні, 1 лютого, колектив концерну «Міські теплові мережі» вакцинувався від Covid-19 першою і другою бустерними дозами.

Запрошення виїзної мобільної бригади медиків у концерні «Міські теплові мережі» практикують вже не вперше. У такий спосіб близько 50% працівників щепилися першою і другою дозами вакцини від коронавірусу. Решта – в пунктах щеплень міста.

- Загалом колектив концерну налічує більше 2000 працівників. Є ті, в кого є протипоказання, але це маленький показник – 10-15%. Інші працівники вже щепилися бустерною дозою влітку, впродовж потрібного часу. Тому зараз ми проводимо вакцинацію тих, в кого вже закінчилася дія вакцини 1 і 2 дози, - розповіла начальниця служби охорони праці концерну «Міські теплові мережі» Вікторія Цветкова.

Цього разу медики Центру ПМСД № 1 щепили близько сотні працівників концерну «Міські теплові мережі». Для проходження процедури виділили спеціальне просторе приміщення – конференц-залу у адмінбудівлі концерну. Тут є підключення до мережі вай-фай, стільці, аби після щеплення пацієнти могли перечекати якийсь час під наглядом медиків, а також запас питної води – на випадок, якщо раптом комусь стане зле.

- Це дуже зручно, бо працівникам не потрібно контактувати з хворими в лікарнях. Тому я вважаю, що ми зробили розумний крок для запобігання захворюваності на Covid-19, – додала Вікторія Цветкова.

Також всі охочі, крім вакцини від коронавірусу, могли зробити щеплення від грипу. Вже наступного тижня запланували організувати повторну сесію і щепити ще близько сотні працівників.

Зазначимо, вакцинація від COVID-19 перебуває на постійному контролі запорізьких медиків. Пункти щеплень продовжують функціонувати у всіх Центрах первинної медико-санітарної допомоги міста. Ознайомитися з їх переліком можна на офіційному сайті Запорізької міськради за посиланням.