Володимир Буряк: «Міська влада не ділить житловий фонд на комунальний і ОСББ»

20.12.2017 17:20

Сьогодні проходить двадцять четверта сесія Запорізької міської ради. До порядку денного було внесено близько ста питань. Найбільш жваву дискусію викликав проект рішення про затвердження Програми утримання та розвитку житлово-комунального господарства на 2018-2020 роки.

В результаті документ був підтриманий, з урахуванням пропозицій внесених рядом депутатів і міським головою Володимиром Буряком. Зокрема для будинків ОСББ вирішено виділити на капремонти 100 мільйонів гривень, замість початкових 33 мільйонів гривень.

Основною темою обговорення стали обсяги фінансування капітального ремонту житлового фонду, в тому числі і будинків ОСББ. Депутати внесли кілька пропозицій про збільшення фінансування, однак вони не були проголосовані. В результаті була оголошена перерва, щоб обговорити узгоджену пропозицію.

Після перерви міський голова озвучив пропозиції щодо коригування програми.

- 232 мільйони гривень пропонується виділити на ремонти житлових будинків в порядку аварійності. Ми тут трохи додаємо до первісної цифрі. Також резервуємо 50 мільйонів гривень на проведення капремонтів у житлових будинках на умовах співфінансування. Кошти співфінансування будуть направлятися на три напрямки - покрівлі, ліфти, внутрішньобудинкові інженерні мережі. Для цього буде розроблена спеціальна програма, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова підкреслив, що місцева влада не ділить будинки в залежності від виду власності. Всі знаходяться в рівних умовах. Ніхто не заперечує проти збільшення фінансування капітального ремонту житлового фонду, в тому числі і будинків ОСББ. Однак все залежить від можливостей бюджету.

- Ми додаємо на ремонт будинків ОСББ 67 мільйонів гривень до первинних 33 мільйонам. В результаті загальна сума складе 100 мільйонів гривень. Ще 22 мільйони гривень отримають ті будинки, які створили ОСББ, але не прийняли самі будинки на свій баланс, - заявив Володимир Буряк.

В результаті депутати міської ради підтримали ці пропозиції. Програма утримання та розвитку житлово-комунального господарства на 2018-2020 роки прийнята. В цілому на капітальний ремонт житлового фонду спрямовано понад 380 мільйонів гривень.