У 2018 році в Запоріжжі забезпечать цілодобову роботу аварійних служб

20.12.2017 19:55

В обласному центрі створена та функціонує Муніципальна служба оперативного реагування в разі виникненні аварійних ситуацій в житлових будинках. Для безперебійної роботи аварійної служби у 2018 році з бюджету міста виділено понад 54 млн. грн.

В ході сьогоднішньої сесії міської ради депутати підтримали проект рішення, який передбачає виділення коштів на функціонування Муніципальної аварійної служби. Варто відзначити, що в минулому році було оновлено технічних парк служби, який поповнили 15 аварійних машин Fiat, оснащених необхідним спецобладнанням, а люди - забезпечені спецодягом. Таким чином, в місті на сьогодні на виклики городян виїжджають 30 аварійних автомобілів.

В обов'язки служби входить - усунення аварійних ситуацій, їх наслідків, повне відновлення функціонування обладнання, механізмів на об'єктах житлового фонду. Це цілодобова робота 23 бригад, ще 7 додаткових в денний час. Особливо насичений графік роботи фахівців служби в опалювальний період. Кількість звернень від городян у вечірній, нічний час, вихідні та свята значно зростає. В середньому в місяць надходить понад 8 тис. 400 викликів, у добу - 282.

Для забезпечення безперебійної роботи Муніципальної аварійної служби з бюджету міста буде спрямовано понад 54 млн. грн.