У Запоріжжі відкрилася ювілейна виставка плакатів воєнного часу

02.02.2023 15:25

Сьогодні, 2 лютого, відкрилася десята виставка в рамках проєкту «Плакати воєнного часу». Автором чергової серії робіт став київський художник Артем Гусєв.

Артем Гусєв — графічний редактор, фахівець з візуальних комунікацій та реклами, креативний директор. До війни він працював з українськими та міжнародними компаніями й брендами. Отримав низку нагород на фестивалях реклами та дизайну.

Від початку повномасштабної війни митець робив антипропагандистські матеріали, брав участь в інформаційних кампаніях та розробив власний візуальний журнал війни в Інстаграмі. Наразі Артем Гусєв бореться за незалежність та свободу України на інформаційному фронті.

- Ця виставка - можливість для мене висловити свої емоції та думки, прокричати про війну та злочини ворога. Моя ціль - це підвищення обізнаності людей про війну в Україні. Отже, я продовжую малювати, боротися за свободу, демократію та життя. Бо життя переможе смерть, а творчість – темряву, - зазначає митець.

Відкриття виставки відбулося біля Туристичного інформаційного центру. На фасаді ТІЦу представлено 16 робіт художника.

- Основні ідеї виставки залишаються тими ж. Це війна, терор, воєнні злочини. Автор хоче достукатися до людей по всьому світу, щоб показати їм, які воєнні злочини кояться на території України, - розповів директор ТІЦ Олексій Каніщев.

Виставка робіт Артема Гусєва триватиме до 22 лютого. Побачити плакати можна на фасаді ТІЦу, рекламній конструкції на проспекті Маяковського та на кубах по місту.