Як запоріжцям отримати фінансову допомогу за зруйноване житло

02.02.2023 19:00

З 1 лютого містяни, чиє житло було зруйноване, стало непридатним для проживання внаслідок російських обстрілів, мають змогу оформити щомісячну фінансову допомогу від міста у розмірі 10 тисяч гривень. Відповідну міську цільову програму було затверджено на нещодавній сесії Запорізької міськради.

Послугу з оформлення цієї фінансової допомоги надають міські філії Центру надання адміністративних послуг. Запоріжці вже почали звертатись до ЦНАПів, зокрема й ті, чиє житло було зруйноване ще у жовтні минулого року.

У Центрі наданні адмінпослуг Вознесенівського району розповіли, що для того, аби оформити допомогу, необхідно надати наступні документи:

  • заяву-повідомлення про встановлення факту зруйнованого або непридатного для проживання житла;
  • заяву на отримання фінансової підтримки від міської ради;
  • акт обстеження технічної характеристики житла, яке постраждало;
  • документ, що посвідчує особу отримувача;
  • ідентифікаційний код і документ права власності на житло, яке постраждало.

- Відучора ми почали вже приймати наших мешканців, у кого така ситуація. На сьогодні вже зареєстровано понад 10 заяв. Для консультації ми прийняли вже більше людей, тому що виникають питання щодо документів. Тобто більше ми зараз проводимо консультаційну роботу, - зазначила директорка департаменту надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Наталя Мила.

Нагадаємо, що фінансову допомогу від міської ради жителі згаданих будинків отримають за всі попередні місяці з моменту руйнування їхнього житла, і їм виплачуватимуть по 10 тис. гривень щомісяця.