Володимир Буряк повідомив про плани будівництва пасажирського терміналу в запорізькому аеропорту

20.12.2017 18:02

У перерві сесії міський голова Володимир Буряк поінформував журналістів про плани будівництва нового пасажирського терміналу Міжнародного аеропорту «Запоріжжя».

- Будівництво терміналу стартувало 14 грудня. У бюджеті на наступний рік ми плануємо закласти на продовження робіт 350 мільйонів гривень. Сьогодні зроблені авансові платежі, щоб роботи безперебійно проводилися на початку 2018 року, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова підкреслив, що за умови стабільного фінансування термінал може бути побудований за два роки. Джерелом фінансування можуть бути як бюджетні кошти, так і інвестиції. Міська влада буде шукати можливості для залучення інвесторів.

- Не хочу сьогодні сказати, що термінал буде обов'язково завершено в кінці 2019 року. Однак сьогодні це цілком реально, - заявив Володимир Буряк.

Відзначимо, договірна вартість будівництва терміналу становить близько 530 мільйонів гривень. Його площа - понад дванадцять тисяч квадратних метрів. Пропускна спроможність - 400 пасажирів на годину. Підрядники взяли на себе зобов'язання завершити будівництво наприкінці 2019 року. Однак багато що залежатиме від стабільності фінансування.