Відбулась виїзна нарада з мешканцями будинку по вулиці Сєдова

04.02.2023 13:00

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- Провели виїзну нараду з мешканцями будинку на вулиці Сєдова, 1, по стінах якого «пішли» величезні тріщини. На зустрічі були присутні представники департаменту ЖКГ, райадміністрації, «Запоріжремсервісу», Науково-дослідного інституту будівельних конструкцій та керуючої компанії «Надія».

Профільні фахівці доповіли, що 10 січня, після надходження повідомлень від мешканців на 15-80, вони виїхали та встановили причину «просідання». Це порив комунікацій і підтоплення будинку. Дослідження показали, що на цей час просідання вже вповільнилося.

А призвело до пориву те, що власники двох квартир на 1-му поверсі, бетонуючи підлогу, забетонували і ревізійні люки, закривши таким чином вентиляцію і доступ до інженерних комунікацій. У результаті труби, які пролягають прямо під підлогою, прогнили. А через те, що ці квартири або здаються під бізнес, або стоять порожні, то ніхто і не відреагував на порив, який виник ще в грудні.

Згідно з приписами НДІБК, зараз першочергово будуть укріплюватися конструкції над вікнами та збиватиметься штукатурка, яка може впасти на людей. Також обрізатимуться дерева, які заважатимуть ремонтним роботам. Після завершення просідання будинку потрібно замінити під ним комунікації та виконати ремонт багатоповерхівки. Всі ці питання ми взяли на особистий контроль.