Інспекція з благоустрою проводить перевірки в Запоріжжі

06.02.2023 16:40

Інспектори відділу оперативного контролю у сфері благоустрою та паркування перевіряють дотримання Правил благоустрою у місті, проводять профілактичні роз'яснювальні бесіди, інформують містян та підприємців про важливість дотримання норм чинного законодавства.

Наразі особливу увагу інспектори приділяють проблемі незаконно встановлених металевих гаражів, тимчасових споруд для ведення підприємницької діяльності, а також обмежувачів паркування. Нагадують також про важливість боротьби з карантинними рослинами, заборону спалювання опалого листя, гілок, побутових, будівельних та інших відходів.

Минулого тижня фахівці Інспекції з благоустрою разом з представниками районних адміністрацій та Національної поліції також проводили рейди по боротьбі зі стихійною торгівлею в усіх районах Запоріжжя.

Крім того, інспектори разом з фахівцями департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради перевіряли автомобільні газозаправні станції, на яких є газове обладнання (паливнороздавальні колонки, наземні металеві ємності), металеві конструкції (навіси, стели) та кіоски. Під час перевірки було складено 10 актів обстеження територій щодо усунення наслідків порушення Правил благоустрою території міста Запоріжжя з подальшим демонтажем незаконних конструкцій.

За результатами проведеної роботи також надані роз'яснення особам, які здійснювали торгівлю в невстановлених місцях та складено три протоколи про адміністративне правопорушення згідно зі ст. 152 КУпАП.