В Запоріжжі відбувся антистрес-тренінг для підлітків

06.02.2023 17:35

Благодійний тренінг для підлітків влаштував фонд «Карітас Запоріжжя». Позбутися негативних емоцій дітям допомагали через неформальне спілкування, ігри та навіть биття пляшок.

Непорозуміння з батьками та образи, проблеми у школі, злість — всі ці емоції відчуває практично кожен підліток, а нині – до факторів стресу додалась повномасштабна війна та відсутність впевненості у завтрашньому дні. Для того, аби безпечно звільнитись від цих негативних емоцій, підлітки прийшли на антистрес-тренінг. Розпочали його зі знайомства та рухливих ігор, щоб діти могли налагодити контакт один з одним.

Загалом під час тренінгу діти встигли пограти у велику дженгу, м’яча, побути маленькими гладіаторами, позмагатися у збиранні папірців та пройти цікавий квест і знайти солодкі призи. А виплеснути агресію, яка накопичилась, підліткам допомогло биття пляшок. Робили вони це, звичайно, із дотриманням правил безпеки у спеціальному приміщенні.

Під час тренінгу не обмежувались тільки руховими активностями. Були й вправи, які дозволили підліткам порелаксувати, побути самими собою та повеселитися. Зокрема, у кінці тренінгу влаштували срібне шоу – дітям запропонували підкидувати сріблясті стрічки.

Загалом у тренінгу взяли участь семеро підлітків від тринадцяти до п’ятнадцяти років. Організатори розповідають, що подібний захід проводять вже не вперше, бо дітям дуже подобається.

- Ми даємо можливість підліткам відчути повний спектр емоцій, виплеснути негатив, а потім вже, позбувшись його, додати яскравості цим срібним шоу. Влаштовуємо їм справжні емоційні гойдалки, щоби перезавантажити їх нервову систему і залишити наприкінці в позитиві та з гарним настроєм. Це неодмінно допоможе підліткам пережити цей непростий час, - розповів координатор дитячого центру «Карітас Запоріжжя» Максим.

Крім таких тренінгів, волонтери приїжджають з різними анімаційними програмами та квестами до шелтерів, аби подарувати більше позитивних емоцій як малечі, так і підліткам.