Запорізькі школи отримали генератори від міжнародних партнерів

10.02.2023 12:45

У Запоріжжі не припиняється робота з розширення мережі Пунктів Незламності на базі освітніх закладів та оснащення їх усім необхідним на випадок надзвичайних ситуацій. Сьогодні, за сприяння Запорізької обласної військової адміністрації, 70 генераторів різної потужності були передані міським закладам освіти задля облаштування в них Пунктів Незламності.

Генератори для нашої області надали Об’єднані Арабські Емірати за сприяння БФ «Благодійна організація «ЮЕЙМ». За рішенням обласної військової адміністрації частина була передана до міських шкіл.

- На сьогодні в Запоріжжі уже діють 56 стаціонарних Пунктів Незламності. Вони функціонують переважно на базі закладів освіти, культури, і один – громадської організації. Від самого початку війни ми постійно працюємо над тим, аби у випадку надзвичайних ситуацій забезпечити там комфортне та безпечне перебування для містян. Тому прагнемо збільшити кількість Пунктів, залучаючи до цього міжнародних партнерів. На сьогодні ми додатково готові відкрити ще 46 Пунктів. Слід зазначити, що саме та робота, яка була проведена ще з квітня щодо створення на базі наших шкіл територіальних інформаційних центрів, які стали прототипами Пунктів Незламності, значно полегшила роботу в цьому напрямку, бо нам фактично простіше облаштовувати нові Пункти, - зазначив заступник міського голови Анатолій Васюк.

Так, один з генераторів буде переданий загальноосвітній школі I-III ступенів «Основа». Як розповіла директорка закладу Алла Любімова, наразі там планують відкриття Пункту Незламності.

- Ще з березня, коли на базі міських шкіл були відкриті територіальні інформаційні центри, ми працювали в такому режимі. Сьогодні ми отримуємо генератор, який дасть нам можливість розгорнути на базі школи та утвореного територіального центру Пункт Незламності. На сьогодні ми практично готові до відкриття, - розповіла Алла Любімова.