У Запоріжжі триває набір добровольців до «Гвардії наступу»

11.02.2023 13:00

У рамках кампанії формуватимуться бригади, що у подальшому будуть долучені до звільнення Луганщини, Донеччини та Криму.

«Гвардія наступу» — це добровольчі батальйони, формування яких оголосило МВС. Їх комплектування проводиться виключно з патріотично налаштованих добровольців. Вони поповнять лави Національної поліції України, або Національної гвардії, або Прикордонної служби. Загалом добровольці можуть самостійно обрати бригаду, в якій нестимуть службу. Серед запропонованих: «Азов», «Спартан», «Рубіж», «Червона калина», «Сталевий кордон», «Кара-Даг», «Лють» та «Буревій».

- Після того, як буде набрана необхідна кількість особового складу для формування бригади, будуть проведені навчання, підготовка особового складу та бойове злагодження. Ці бригади отримають нове озброєння, в тому числі західних зразків. Безпосередньо прикордонники також будуть мати підрозділ аеророзвідки, артилерійські підрозділи для виконання повного спектру завдань, -  зазначив заступник начальника прикордонного загону №8 Олег Ополонський.

Бажаючим вступити до лав «Гвардії наступу», слід звертатися до територіальних підрозділів Центру з надання адміністративних послуг у Вознесенівському та Хортицькому районах щодня з 9.00 до 19.00. Подати заяву можна також на сайті, заповнивши відповідну форму.