В Запоріжжі фільми телеканалу «МТМ» пропонують використовувати у шкільній програмі

13.02.2023 19:00

Спільний проєкт телеканалу «МТМ» та Музею феноменальної сили під назвою «Запорізька сила» можна використовувати у вишах та школах для викладання фізичної культури. Таку ідею запропонували автори програми запорізьким педагогам. Адже нині, коли більшість студентів та школярів навчаються дистанційно, особливо складно пояснити та показати ту чи іншу вправу онлайн. Сьогодні відбулась презентація проєкту для запорізьких педагогів.

Серія документальних фільмів про видатних спортсменів нашого краю, їхні історії висвітлює програма телеканалу "МТМ" «Запорізька Сила». Крім того, зйомки проєкту відбуваються спільно з фахівцями Музею феноменальної сили, тому після перегляду матеріалу глядачі можуть особисто прийти до закладу та познайомитись не тільки з історією наших спортсменів, але й побачити їхні ексклюзивні речі.

Творча команда  вважає, що цей відеопродукт ідеально підійде у навчанні, щоб школярі та студенти змогли дізнатися про наших спортсменів, їхню історію та досягнення. На презентації проєкту побували 36 фахівців з фізичного виховання  закладів різних типів освіти  нашої області.

- Будь-хто з вчителів може зайти на Ютуб-сторінку телеканалу «МТМ», обрати плейлист і там подивитися перелік усіх серій, запланувати урок, наприклад раз на тиждень можна подивитися цікаву серію, дізнатися про цей вид спорту, про головного героя і його досягнення, і в такий спосіб поширювати інформацію про спорт, про Запоріжжя, - розповів науковий співробітник Музею Феноменальної Сили Денис Васильєв.

Педагоги позитивно сприйняли таку пропозицію, адже нині багато відомо про зарубіжних спортсменів, а  про українських – інформації обмаль. Тому для посилення патріотизму та обізнаності дітей цей проєкт дуже важливий.

- Головний виховний потенціал полягає в тому, що діти, дивлячись на ці фотографії та фільми, зможуть для себе обрати будь-який вид спорту, обрати позицію, правильно виховувати особисті якості, тому цей проєкт, крім навчального, має ще величезний виховний потенціал, - пояснила проректор з науково-методичної роботи КЗ «ЗОІППО» ЗОР Олена Варецька.

Деякі вчителі вже почали продумувати те, як можна втілити у життя цей проєкт. Зокрема, Тетяна Матвіїшина запропонувала провести кілька онлайн-уроків безпосередньо з  музею, аби надихнути дітей.

- Можна брати фрагменти медійних матеріалів під час опанування модулю, і вже від нього відштовхуватися під час навчання. Я думаю, що дітям це буде дуже цікаво, - розповіла вчителька фізичної культури ЗОШ «Основа» Тетяна Матвіїшина.

Крім того, документальні фільми планують включити до курсів підвищення кваліфікації вчителів, тобто зробити окремий модуль на опрацювання заданих тем та екзамен.

Після презентації для усіх охочих провели екскурсію Музеєм феноменальної сили, адже наш край багатий на всесвітньо відомих спортсменів.