У Запоріжжі відкрився безпечний простір для жінок та дівчат

16.02.2023 18:50

В обласному центрі почав працювати простір «Вільна» - осередок, де жінки та дівчата зможуть отримувати безплатні консультації від кваліфікованих спеціалістів із різних галузей. Також тут проводитимуть й різноманітні творчі заходи. Проєкт реалізував благодійний фонд «Посмішка» за підтримки міжнародних гуманітарних організацій та Фонду ООН у галузі народонаселення.

Головна мета центру - допомагати тим, хто опинився у складних життєвих обставинах. Для жінок та дівчат тут проводитимуть зустрічі з психологинями, заняття з арт-терапії та фізичного відновлення, трансформаційні ігри, заняття з живопису, консультації щодо спеціалізованих сервісів та служб психосоціальної підтримки. Працюватимуть і школа мам «Лайфхак виховання», жіночий кіноклуб.

- У нас у бюджеті закладено, що ми маємо змогу і орендувати, наприклад, спортзал, або тренерів. Також в нас є можливість наймати кар’єрний радниць, щоб вони проводили там тренінги з історі успіху, ділилися своїм досвідом, щоб жінки та дівчата мали змогу бути фінансово незалежними, - зазначив програмний асистент Фонду ООН у галузі народонаселення, UNFPA Артем Заруба.

Простір «Вільна» співпрацює з численними благодійними фондами. Їх фахівці проводитимуть для жінок низку активностей, які допоможуть запоріжанкам віднайти себе, втілити свої ідеї та реалізуватися.

У день відкриття для гостей заходу провели майстер-клас зі створення ляльок-мотанок «Пташка». Також для охочих влаштували інтерактив з метафоричними картами. Учасниці розповіли, що для нех означає бути «вільною».

- Наша робота націлена саме на жінку. Ми допоможемо їй підтримкою, перезавантаженням і мотивацією, ми допоможемо жінці повірити в себе, закохатися в себе і мати надію на майбутнє. Це наша така мета, - наголосила психологиня простору «Вільна» Тетяна Береза. 

Загалом в Україні презентували 33 таких центри, серед яких 28 стаціонарних і 5 мобільних для роботи в громадах. Запорізький простір працює за адресою вул. Незалежної України, 90. Більш детальну інформацію також можна отримати за посиланням https://t.me/vilnazp.