Добровольцям "Гвардії наступу" передбачені соціальні гарантії

17.02.2023 13:45

Для посилення української сили оборони саме у наступальних діях зі звільнення усіх окупованих територій високовмотивованими воїнами держава розпочала національну кампанію з рекрутингу. Вона спрямована винятково на найм вмотивованих людей, які добровільно записуються до тих бригад, що найкраще відповідають їм за ідеологією та цінностями.

Загалом триває запис до 8 бригад з добровольців. Національна гвардія України запрошує у
"Буревій", "Червону калину", "Кара-Даг", "Рубіж", "Спартан" та легендарний "Азов". У Державній прикордонній службі України добровольців чекають у бригаді "Сталевий кордон". У Національній поліції України – у штурмовій бригаді "Лють". Кожна з них формується із залученням чинних військових та поліцейських, які мають досвід у боях із 2014 року.

Набір мотивованих патріотів України до лав добровольчих батальйонів "Гвардії наступу" дозволить сформувати високоефективні підрозділи для звільнення територій України від ворога. Ця ініціатива не є продовженням мобілізації.

Добровольцям пропонують контрактну форму проходження служби в обраних підрозділах.

Охочим вступити до штурмових бригад "Гвардії наступу" передбачені такі ж соціальні гарантії, як і військовослужбовцям Збройних Сил України. Йдеться про відповідне грошове забезпечення, безоплатні медичні послуги та інші соціальні пільги. Кожен доброволець у складі "Гвардії наступу" отримає:

  • можливість здобувати вищу освіту у військових вишах під час служби — безплатно або пільгово;
  • щорічну відпустку, тривалість якої зростає зі збільшенням вислуги років;
  • крім загального страхового стажу, служба зараховується до стажу державної служби;
  • право на пенсію після 25 років календарної служби, зокрема й за змішаним з цивільним стажем.

Долучитися до "Гвардії наступу" можна онлайн, заповнивши заявку на сайті storm.mvs.gov.ua, або офлайн – звернувшись щоденно з 9:00 до 19:00 до одного з двох Центрів надання адмінпослуг в обласному центрі:

  • Вознесенівський (Центральний) Центр надання адміністративних послуг м. Запоріжжя – бульвар Центральний, 27;
  • Територіальний підрозділ Центру надання адміністративних послуг м. Запоріжжя по Хортицькому району – вул. Світла, 2/просп. Інженера Преображенського, 1.