Для запоріжців провели майстер-клас з виготовлення окопних свічок

17.02.2023 17:45

У Запорізькому обласному центрі патріотичного виховання молоді влаштували майстер-клас зі створення окопних свічок. Згодом їх планують передати на передову. Окопні свічки допомагають нашим бійцям зігрітися, розігріти їжу та за потреби висушити одяг.

Технологія виготовлення дуже проста – з картону вирізають смужки, які вкладають усередину жерстяної банки, а потім заливають усе це розтопленим парафіном.

- Окопні свічки роблять дуже багато людей, але їх і дуже багато потрібно. Ми шукали інформацію в Інтернеті, дивились відео майстер-класів. Існує безліч варіантів цих свічок, тому ми обрали найоптимальніший, який дозволить свічці горіти 4-6 годин, а може і більше, - зазначила виконууча обов’язки директора «Обласного центру патріотичного виховання молоді» Дарина Точиліна.

Під час майстер-класу учасникам вдалось зробили понад пів сотні свічок. Вони поповнять вже наявні запаси центру, які збирають в рамках спільної з ГО «Юнацький корпус Запоріжжя» акції.

Наразі зібрано вже більше тисячі свічок. До виготовлення долучились навчальні заклади з міста та ті, хто зараз перебуває у Запоріжжі з області. Згодом волонтери передадуть зібрані свічки нашим захисникам на різні напрямки, зокрема і на Запорізький.

Запоріжців закликають долучитися до акції. Збір триватиме до 21 лютого. Приносити окопні свічки можна за адресою: Патріотична 49, у будні дні з 9:00 до 15:00.