У 2018 році у Запоріжжі продовжать розвивати парки та реконструювати вулиці

22.12.2017 10:57

Благоустрій є однією з важливих сфер міського господарства. Вона охоплює благоустрій, будівництво парків і скверів, реконструкцію пішохідних зон, вулиць, пляжів, зовнішнє освітлення і багато іншого. Від цієї роботи залежить зовнішній вигляд нашого міста, комфорт городян.

У 2017 році у цьому напрямку вдалося багато що зробити. У своєму звіті міський голова Володимир Буряк розповів про деякі результати роботи.

Була завершена реконструкція двох ділянок проспекту Маяковського - від проспекту Соборного до вулиці Патріотичної. У 2018 році роботи будуть продовжені на наступних ділянках - від вулиці Патріотичної до каскаду фонтанів «Райдуга».

Розпочато реконструкцію Алеї троянд. Другий етап - до вулиці Перемоги, планується виконати у 2018 році. У наступному році завершиться реконструкція скверу Театрального, розташованого навпроти театру ім. Магара. Перший етап робіт було виконано у поточному році.

Дуже довго територія скверу Театрального перебувала в досить занедбаному стані. Після виконання всіх запланованих робіт цей сквер стане ще одним улюбленим місцем для прогулянок запоріжців.

Окремо міський голова згадав про стан територій, які знаходяться біля Набережної магістралі у Запоріжжі. Багато років запоріжці говорили про те, що він є незадовільним, порівнюючи його з ситуацією в інших містах України.

- Вважаю, що ми вже зробили перші правильні кроки в потрібному напрямку. В районі Набережної магістралі почалося будівництво нового парку, поруч з парком Вознесенівським і каскадом фонтанів «Райдуга», - зазначив Володимир Буряк.

Другий етап будівництва парку, з висадкою зелених насаджень, запланований на 2018 рік. Таким чином, у наступному році у Запоріжжі з'явиться ще один парк.

Позитивні зміни й в парку «Дубовий гай». Виконали розчищення великого озера. Проведено всеукраїнський конкурс для вибору кращої концепції головного міського парку. Реконструкцію парку «Дубовий гай» планується розпочати в наступному році. Кошти на початок робіт передбачені в міському бюджеті.