Інспекція з благоустрою продовжує перевірки в Запоріжжі

20.02.2023 16:30

Інспектори відділу оперативного контролю у сфері благоустрою та паркування перевіряють дотримання Правил благоустрою у місті, проводять профілактичні роз'яснювальні бесіди, інформують містян та підприємців про важливість дотримання норм чинного законодавства.

Наразі особливу увагу інспектори приділяють проблемі незаконно встановлених металевих гаражів, тимчасових споруд для ведення підприємницької діяльності, а також обмежувачів паркування. Нагадують також про важливість боротьби з карантинними рослинами, заборону спалювання опалого листя, гілок, побутових, будівельних та інших відходів.

З 10 по 16 лютого фахівці Інспекції з благоустрою разом з представниками районних адміністрацій та Національної поліції також проводили рейди по боротьбі зі стихійною торгівлею в усіх районах Запоріжжя.

Крім того, інспектори разом з фахівцями департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради перевіряли автомобільні газозаправні станції, на яких є газове обладнання (паливнороздавальні колонки, наземні металеві ємності), металеві конструкції (навіси, стели) та кіоски. Під час перевірки було складено 8 актів обстеження території про усунення наслідків порушень Правил благоустрою території міста Запоріжжя з подальшим демонтажем незаконних конструкцій.

За результатами проведеної роботи також надані роз'яснення особам, які здійснювали торгівлю в невстановлених місцях та складено три протоколи про адміністративне правопорушення згідно зі ст. 152 КУпАП.