В Запоріжжі пройшов освітній курс для волонтерів

21.02.2023 13:50

У «Карітас Запоріжжя» відбувся триденний освітній курс для представників благодійного руху. До заходу долучились понад 30 учасників. Під час курсу кожен здобув як теоретичні, так і практичні навички. Вивчали, зокрема, волонтерський менеджмент, особливості та принципи волонтерства.

За словами організаторів, курс організували, щоб допомогти ініціативним людям дізнатись тонкощі роботи волонтера та взаємодії з різними профільними організаціями. В ході навчання учасники дізналися, як подавати проєкти, які є види допомоги постраждалим українцям та яким чином її надати, як залучити до цієї роботи благодійні фонди і т.п.

- Це було дуже цікаво та змістовно. Набула не тільки корисних знань, але й цікавих знайомств. Тепер я краще володію темою співпраці з волонтерами, тож і моя робота стане більш ефективною, - розповіла волонтерка Валентина.

Наприкінці курсу кожен з учасників отримав у подарунок настільну гру. Вона, переконані ініціатори її створення, допоможе легше планувати волонтерську діяльність та розвивати ще більше благодійних проєктів.

- У нас є планування програми, навчання та залучення волонтерів, адаптація, супровід та оцінка. Всі ці етапи волонтер та представники благодійного фонду будуть проходити під час гри, - розповів фасилітатор по роботі з громадами БФ «Карітас Запоріжжя» Юрій Вдовцов.