У Запоріжжі кардинально оновлюють базу дитячих спортивних шкіл

22.12.2017 11:21

У 2017 році міська влада продовжила роботу щодо зміцнення матеріально-технічної бази запорізьких ДЮСШ.

Дитячий спорт для розвитку повинен мати міцну базу. Нові стадіони, оновлення спортивного інвентарю та матеріальна підтримка міських ДЮСШ – основні напрямки, які обрала міська влада, виконуючи це завдання.

- У 2017 році для дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста було закуплено обладнання на суму 1,9 млн. грн. Ця робота буде продовжена і в наступному році. Для ДЮСШ міста у 2018 планується придбати спортивний інвентар на суму близько 1,5 млн. грн., - зазначив міський голова.

Як зазначив Володимир Буряк, інвестиції у дитячий спорт дають свій результат. Це перемоги наших юних спортсменів на змаганнях самого різного рівня. Один з прикладів – ДЮСШ «Металург», яка, завдяки міській владі була збережена та продовжила свою роботу у 2017 році.

8 грудня в Києві пройшла церемонія «Футбольні зірки-2017», організована Федерацією футболу України та Асоціацією футболістів-професіоналів України, де ДЮСШ «Металург» була визнана однією з кращих футбольних шкіл України.

- У поточному році ми подарували хлопцям з ДЮСШ «Металург» спортивне майбутнє, створивши міський футбольний клуб «Металург», - наголосив Володимир Буряк.

У 2017 році МФК «Металург» представляв місто в аматорській лізі України. На 2018 рік основним завданням є отримання статусу професійного клубу й участь в чемпіонаті України серед команд другої ліги. Також відповідно до вимог до професійних клубів, у 2018 році буде створена команда U-19, яка буде виступати в чемпіонаті України U-19.

- ДЮСШ «Металург» - це база для міського клубу. Ми його створили, щоб перемагати. Футболу в Запоріжжі бути, - підкреслив міський голова.