Фінансування міської програми соціального захисту у 2017 році було суттєво збільшено

22.12.2017 11:26

Соціальний захист людей, що потребують підтримки, - один із пріоритетних напрямків в роботі міської влади. У 2017 році збільшено фінансування соціальної галузі, що дозволило збільшити адресну допомогу та покращити матеріально-технічну базу установ соціального захисту.

Про це під час щорічного звіту розповів сьогодні міський голова Володимир Буряк.

- У 2017 році фінансування галузі соціального захисту склало понад 2 млрд грн., в тому числі Міська комплексна програма соціального захисту населення - 180 млн грн. У порівнянні з 2016 роком фінансування міської програми соцзахисту збільшено на 50 млн грн., - наголосивВолодимир Буряк.

У 2017 році в рамках реалізації міської програми близько 17 тис. запоріжців отримали різні види допомоги. З бюджету міста на підтримку жителів міста було направлено 18,5 млн. грн. Щоб збільшити кількість жителів міста, які можуть отримати допомогу, змінили умови надання матеріальної допомоги, збільшили її розміри, ввели нові напрямки.

- Ми продовжили розпочату в 2016 році роботу по зміцненню матеріально-технічної бази установ соціального захисту. У 2017 році на ці цілі було виділено з бюджету 7,1 млн. грн. Це дозволило провести капітальні ремонти, придбати комп'ютерну техніку, забезпечити умови роботи соцпрацівників та комфорт для відвідувачів, - сказав Володимир Буряк.

Один з найважливіших напрямків у соціальній роботі міської влади - забезпечення соціального захисту воїнів АТО і сімей загиблих героїв.
У 2017 році з бюджету міста в рамках реалізації Міської комплексної програми на цей напрямок було спрямовано понад 3,5 млн. грн.