Володимир Буряк: «Запоріжжя має обирати нові напрямки розвитку»

22.12.2017 11:33

Обираючи вектор розвитку Запоріжжя, необхідно робити ставку на нові та перспективні напрямки. Зокрема, необхідно розвивати інтелектуальноємні галузі, туризм, культуру. Про це сьогодні під час щорічного звіту заявив міський голова Володимир Буряк.

Зокрема, в 2017 році в Запоріжжі вперше відбувся міжнародний Еко Форум, який став великим майданчиком для обговорення проблем екології та платформою для нових ідей вирішення цих проблем. Форум викликав велику зацікавленість в Україні і за її межами. У роботі «круглих столів» Еко Форуму взяли участь більше 120 спікерів із різних міст нашої країни, а також представники міжнародних організацій. Більше 3 тис. мешканців та гостей міста відвідали Еко Форум.

- Однією з головних подій Еко Форуму стало підписання Доповнення до Меморандуму про спільні дії Запорізької міської ради та промислових підприємств в сфері поліпшення стану навколишнього середовища в Запоріжжі. До Меморандуму приєдналися 16 підприємств Запоріжжя, - зазначив Володимир Буряк.

Враховуючи зацікавленість науки, бізнесу та громадськості до Еко Форуму – 2017, планується зробити проведення такого заходу щорічним.

Традиційним для Запоріжжя став масштабний IT Форум, який вже четвертий рік поспіль збирає найавторитетніших представників IT галузі.

Вперше в 2017 році відбувся Туристичний бізнес-форум. Він зібрав 40 авторитетних експертів в самих різних галузях туризму. Форум відвідало більше 10 тис. гостей з 15 регіонів країни.

- У 2017 році Запоріжжя взяло чіткий вектор на розвиток туристичної привабливості міста. Результат спільної роботи – програма розвитку туризму в Запоріжжі, яка буде для нас дорожньою картою на найближчі роки. Ми маємо зробити так, щоб людина, яка приїхала в Запоріжжя, не лише подивилась на пам'ятки, але й залишила кошти у ресторані, готелі. Адже саме це дасть нам можливість поповнювати бюджет, - сказав Володимир Буряк.