Володимир Буряк: «Міська влада не залишить городян один на один з проблемами ЖКГ»

22.12.2017 11:36

Стан житлового фонду хвилює більшість запоріжців. Це підтверджують і звернення, які з різних джерел надходять до міської влади від городян. Така ситуація є об’єктивною, адже більшість запорізьких будинків побудовані у 60-ті – 70-ті роки та потребують ремонту.

В останній час в обласному центрі значно збільшили обсяги капітальних ремонтів житлового фонду. Зросло фінансування відповідних програм з міського бюджету. Однак докорінно ситуацію це не змінило. З цим згоден і міський голова Володимир Буряк.

У 2017 році за кошти міського бюджету відремонтовано 104337 квадратних метрів покрівель в 134 будинках. Виконано капітальний і малий капітальний ремонт 399 ліфтів. Замінено майже 100 тисяч погонних метрів внутрішньобудинкових інженерних мереж тепло-, водопостачання, водовідведення в 167 будинках.

Однак для більшості запоріжців загальну картину зі станом житлового фонду це поки не змінило. А це означає, що міській владі потрібно продовжувати працювати, виділяти гроші та виконувати ремонти житлового фонду – покрівель, ліфтів, інженерних мереж. Адже керуючі компанії за власні кошти подібні роботи проводити не зможуть.

- Міська влада не залишить городян один на один з проблемами у ЖКГ. У 2018 році будуть продовжуватись ремонти покрівель, ліфтів, інженерних мереж, під'їздів за рахунок коштів міського бюджету. Ми не ділимо мешканців у залежності від форм власності будинків. Однак блискавичних змін зі станом житлового фонду чекати не варто. Всі житлові будинки не зможуть бути відремонтовані за найближчі один-два роки. Для цього в місцевому бюджеті просто недостатньо коштів, - відзначив Володимир Буряк.