У Запоріжжі продовжують боротьбу з наркорекламою

28.02.2023 10:10

Реклама, що не лише псує фасади міської забудови, а ще й смертельно небезпечна. У Запоріжжі представники Патрульної поліції спільно з громадськими організаціями вирушили у рейд в пошуках наркореклами. Виявляли заборонені написи у Вознесенівському районі.

Рейд центром міста розпочався зранку. Його учасники вирушили у двори, де деякі будинки мають на перший погляд беззмістовні графіті. Проте, якщо ввести набір літер у пошуковик, з’являються назви Телеграм-каналів, через які збувають наркотики. Аби це явище не набуло масового характеру, волонтери разом з патрульною поліцією замальовують інтернет-адреси фарбою.

Затримати розповсюджувачів наркотиків доволі складно, зазначають у Патрульній поліції. Наркоторговці зазвичай взаємодіють з потенційними покупцями через мережу. Адреси незаконних інтернет-магазинів працівники патрульної поліції фіксують, а потім передають кіберполіції.

- Вони безпосередньо вираховують такі Телеграм-канали і пабліки, де розповсюджуються наркотичні засоби. Наша задача, як підрозділу Патрульної поліції, це превентивні заходи. Ми взаємодіємо з місцевою владою, з нашими активними представниками громади, щоб запобігти розповсюдженню наркотичних засобів. Так ми боремось з наркорекламою на стінах наших будівель, парканів, - розповіла начальниця відділу зв’язків з громадськістю УПП у Запорізькій області Ірина Сергієнко.

Завдяки таким акціям розповсюдження наркотичних засобів в Запоріжжі уповільнюється, проте нові написи все ж з’являються регулярно. Тож важливо вчасно їх прибирати, наголошують активісти.

- Запоріжжя — це наш спільний дім. Якщо ми будемо скидати відпольність на інших, змін не буде. Треба, щоб громадськість розуміла, щоб ми як люди розуміли, що це наше місто, і кожен його мешканець відповідальний за його добробут, - звернулась до запоріжців громадська активістка Тетяна Ярмохіна.

У разі виявлення написів наркореклами правоохоронці закликають не зволікати і одразу повідомляти на лінію 102 або на сторінки соціальних мереж управління Патрульної поліції Запоріжжя.