У Запоріжжі продовжує працювати Інспекція з благоустрою

28.02.2023 10:20

Фахівці «Інспекції з благоустрою міста Запоріжжя» щоденно здійснюють контроль за дотриманням Правил благоустрою території обласного центру.

Так, інспектори проводять профілактичні роз’яснювальні бесіди - інформування населення міста та суб’єктів господарювання щодо дотримання норм чинного законодавства в сфері благоустрою. Зокрема, одними з нагальних питань наразі є: боротьба зі збірно-розбірними конструкціями (металевими гаражами), тимчасовими спорудами для провадження підприємницької діяльності, металевими конструкціями (обмежувачами паркування), а також ведеться контроль за своєчасним прибиранням снігу та посипанням протиожеледними матеріалами фізичними особами-підприємцями, комунальними підприємствами, установами та іншими організаціями міста.

Крім того, з 17 по 23 лютого тривали перевірки та рейди по боротьбі зі стихійною торгівлею у кожному районі обласного центру разом з представниками районних адміністрацій міськради та Нацполіцією.

Разом з Департаментом правового забезпечення міськради здійснено перевірки та рейди по боротьбі зі встановленими автомобільними газозаправними станціями у складі яких: газове обладнання (паливно-роздавальні колонки, наземні металеві ємності, металеві конструкції (навіси), металеві конструкції (стели) та тимчасові споруди (кіоски).

Складено 8 актів обстеження території щодо усунення наслідків порушень Правил благоустрою території міста Запоріжжя (демонтажі).

За результатами проведеної роботи надані роз’яснення особам, які здійснювали торгівлю, щодо заборони торгівлі в не встановлених для цього місцях та передбачений за це КупАП штраф. У підсумку складено 8 протоколів про адміністративне правопорушення згідно ст. 152 КупАП за порушення державних стандартів норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів передбачено накладення штрафу на громадян від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.