Для призначення житлової субсидії у переліку документів обов’язковою є декларація про доходи

28.02.2023 16:40

Як повідомили у Пенсійному фонді України, для призначення житлової субсидії громадянин, крім документів, що посвідчують особу та заяви, обов’язково має подати декларацію про доходи.

Якщо в декларації буде виявлена помилка, то фахівці Пенсійного фонду мають сповістити про це заявника. При цьому, відповідно до законодавства, вони самі обирають форму такого повідомлення. Це може бути бесіда, поштовий зв’язок, смс-повідомлення, лист на електронну пошту, повідомлення через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України або через Портал Дія.

Якщо дані потребують зміни чи уточнення, заявник має подати нову декларацію. А якщо при заповненні документа було пропущене обов’язкове поле, то може доповнити попередню. Подати виправлену декларацію людина може в будь-який зручний спосіб.

Помилку можна виправити протягом 30 календарних днів з дати подання документів. Водночас, якщо заявник хворіє, 30-денний термін для виправлення помилки може бути продовжено на час хвороби. І факт хвороби має бути документально підтвердженим.

Якщо помилки у декларації не було виправлено, у призначенні житлової субсидії заявнику буде відмовлено.