В Запоріжжі відновили контроль за швидкістю руху автомобілів

28.02.2023 19:00

У Запоріжжі Патрульна поліція знову вийшла на дороги з радарами TruCAM. Контролюють швидкість машин на головних артеріях міста та обласних автошляхах. У перший же день роботи зафіксовано понад 30 порушників.

Вулиця Діагональна одна з тих ділянок, де водії нерідко порушують правила безпеки та перевищують швидкість. Востаннє патрульні використовували TruCAM рік тому, але з початком війни такий контроль призупинили. Аби повернути пильність кермувальників, на дорогах знову ловлять порушників за допомогою радара.

- Лазер наводиться на автомобіль, який рухається, вимірюється його швидкість, вона фіксується. Якщо є перевищення швидкості, авто зупиняється, водію повідомляється про порушення, показується відеофіксація даного порушення, - пояснив інспектор УПП в Запорізькій області Вадим Шелудько.

Тільки впродовж години на вулиці Діагональній патрульні склали 5 адмінпротоколів. В середньому порушники рухаються зі швидкістю 75-80 кілометрів за годину, чим наражають на небезпеку не тільки себе, а й інших учасників руху.

Патрульні повідомляють, що лише протягом січня поточного року на запорізьких дорогах сталось 284 аварії, в тому числі і внаслідок перевищення швидкості. Саме тому патрульна поліція вкотре закликає дотримуватись правил дорожнього руху та бути більш відповідальними на автошляхах.

- Дозволена швидкість руху по місту це 50 км/год. Водіїв, які порушують цей показник більш ніж на 20 км, фіксує прилад TruCAM. Патрульні притягають такого водія до адміністративної відповідальності, виносять на місті постанову, виписують штраф, сума якого складає 340 гривень, - розповіла старша інспекторка пресслужби УПП в Запорізькій області Катерина Шевченко.

Контроль за швидкістю руху буде здійснюватися на дев’яти ділянках у різних районах Запоріжжя. Про це повідомляють попереджувальні знаки.