Інспекція з благоустрою продовжує рейди та перевірки

03.03.2023 15:30

Інспекція з благоустрою Запорізької міської ради на щоденній основі здійснює самоврядний контроль в сфері благоустрою, перевіряє дотримання встановлених правил та проводить профілактичні роз’яснювальні бесіди з населенням та підприємців щодо дотримання норм чинного законодавства. Зокрема, представники інспекції розповіли про результати своєї роботи за тиждень з 23 лютого по 2 березня.

Одними з нагальних питань в роботі інспекції наразі є: боротьба з незаконними збірно-розбірними конструкціями (металеві гаражі), тимчасовими спорудами для провадження підприємницької діяльності, металевими конструкціями (обмежувачі паркування).

Окрім того, протягом поточного тижня інспектори з благоустрою у співпраці з представниками райадміністрацій та Національною поліцією здійснили перевірки та рейди для боротьби зі стихійною торгівлею по Вознесенівському району.

Також, разом з департаментом правового забезпечення Запорізької міської ради, інспекція здійснила перевірки та рейди по встановлених автомобільних газозаправних станціях, у складі яких: газове обладнання (паливно-роздавальні колонки, наземні металеві ємності), металеві конструкції (навіси і стели) та тимчасові споруди (кіоски).

У ході перевірок складено 2 акти обстеження території щодо усунення наслідків порушень правил благоустрою території міста.

За результатами проведеної роботи надані роз’яснення особам, які здійснювали незаконну торгівлю, щодо заборони торгівлі в не встановлених для цього місцях. Складено 2 протоколи про адміністративне правопорушення згідно зі ст. 152 КУпАП за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою. Порушникам загрожує штраф від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.