Секретар міської ради Анатолій Куртєв звернувся до запоріжців

05.03.2023 22:25

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- Сьогодні завершено пошуково-рятувальні роботи на будинку по вул. Незалежної України, 67.

Це були жахливі чотири доби. Чотири доби сподівань на диво, чотири доби втрачених надій, чотири доби важкої роботи.

І сьогодні я хочу подякувати усім працівникам міських служб, які не відпочивали, недосипали, перепрацьовували, але протягом усіх цих чотирьох діб ні на секунду не залишали людей наодинці зі своєю бідою.

Соціальним працівникам, які надали допомогу понад ста людям, працівникам, які в оперативному порядку домовлялися з міжнародниками про виділення постраждалим фінансової підтримки, комунальникам, які негайно почали ремонтні роботи, медикам, які витягували людей з того світу…

Усім вам я кажу дякую. А ще кажу, що мені прикро. Прикро за те, що якась одна людина плюнула на нашу з вами роботу та за кілька секунд її зневажила і знецінила. Так наче ніхто з вас нічого й взагалі не робив.

Сьогодні в інтернеті з’явилося відео, в якому одна з жінок, що проживає в зруйнованому будинку, і яку я, до речі, ніколи не бачив і з якою ніколи не розмовляв, заявила про те, що начебто мною їй було сказано, що проблеми розселення людей – це проблеми самих людей, а не міської влади.

Так от. За увесь цей час з проханням про поселення до нас звернулася лише одна людина, якій одразу ж надали житло у модульному містечку. Й усі, хто й надалі будуть звертатися з такими проханнями, обов’язково отримають дах над головою.

Що спонукало цю жінку записати це відео, які в неї були мотиви, і чому вона свідомо вирішила сказати неправду – ці питання залишаються відкритими. Сподіваюся, що завтра вона завітає до міськради на зустріч з мешканцями будинку, і ми разом знайдемо відповіді та закриємо усі вищеназвані питання.