В Запоріжжі відкрили виставку, присвячену ювілею Ван Гога

06.03.2023 19:00

«Брабантська весна у Запоріжжі». У «Галереї юніорів» дитячої художньої школи відкрили виставку, присвячену творчості видатного художника Вінсента Ван Гога. 30 березня відзначатимуть 170-річний ювілей від його дня народження, а Брабант – це провінція, в якій народився митець. В експозиції представлені роботи викладачів та учнів мистецьких шкіл міста.

Перед початком виставки для її відвідувачів влаштували майстер-клас з лозоплетіння. Учасники створювали вироби, схожі на улюблені Ван Гогом соняшники.

На виставці представили результати своїх творчих майстерень викладачі школи. Тут і натюрморти, пов’язані з Вінсентом – соняшники, фрукти, солом’яний капелюх і портрети в дусі нідерландського постімпресіоніста із використанням його мистецьких надбань. Учні також переосмислили спадщину художника. Так Орина Приймак скомпілювала «Зоряну ніч» Ван Гога з іншими роботами в його стилі, знайденими в інтернеті.

- Мені дуже давно подобався Ван Гог, ще з дитинства. Не знаю чому, але його роботи здавалися мені дивовижними та водночас дуже цікавими, яскравими, живими. Ці роботи Ван Гога мені нагадують канікули, коли ти у бабусі в гостях, літо, коли тепло, коли все приємне, рідне, - поділилась своїм баченням сюжету учениця художньої школи Орина Приймак.

За 10 років мистецької праці Ван Гог створив понад дві тисячі робіт. Його творчість й досі захоплює людей своєї емоційністю, потужною енергетикою та вражаючою колористикою.

- Його життя взагалі було дуже складне і насичене, коротке. Він був не признаний при житті. Але після смерті майстра всі зрозуміли, яким генієм він був. Окрім того, дуже приваблює його кольорова гамма - вона дуже до нас близька. Це в основному жовто-сині кольори, - розповіла директорка дитячої художньої школи Світлана Пєшикова.

Долучитися до «Брабантської весни» у Запоріжжі можна протягом робочого тижня у першій половині дня та вихідними.