У Запоріжжі привітали артилеристів

26.12.2017 14:13

Сьогодні в театрі ім. Магара відбувся урочистий захід, присвячений 75-річчю 55-ї окремої артилерійської бригади, яка вже багато років дислокується в Запоріжжі.

55-а окрема артилерійська бригада була створена в 1942 році. Пройшла славний бойовий шлях. З перших днів АТО військовослужбовці бригади встали на захист України. Десятки артилеристів нагороджені державними нагородами. Частині присвоєно ім'я генерал-полковника Василя Петрова. Деякий час назад Президент України Петро Порошенко вручив бригаді бойовий прапор.

На свято зібралися як ветерани бригади, так і ті, хто сьогодні служить в її рядах, захищаючи незалежність і територіальну цілісність України. Привітати артилеристів зі святом прийшли представники обласної і міської влади, оперативного командування «Схід», Запорізької єпархії Української православної церкви Київського патріархату, народні депутати України.

Командир 55-ї артбригади, полковник Сергій Брусов згадав про історію частини, участь в АТО. Запорізькі артилеристи брали участі в боях за Маріуполь, за Іловайськ, Дебальцеве, Авдіївку, Мар'їнку. Багато з них були поранені або загинули. Всі присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Звертаючись до присутніх, міський голова Володимир Буряк сказав:

- 55-а артилерійська бригада зберегла свої традиції. Сьогодні військовослужбовці бригади показують, як необхідно захищати Україну. Своїм прикладом вони демонструють, що є справжній український дух, який ніхто не переможе.

Кращі військовослужбовці були нагороджені Почесними знаками Міністерства оборони України, Запорізької обласної державної адміністрації, Запорізької обласної ради, виконавчого комітету Запорізької міської ради.

- Недарма ми сьогодні вручаємо запорізьким артилеристам медалі «За розвиток міста Запоріжжя». Якби не 55-я артбригада, то у Запоріжжя сьогодні не було б ніякого розвитку. Завдяки нашій 55-й бригаді ми сьогодні можемо розвивати рідне місто, - заявив Володимир Буряк.

Міському голові Володимиру Буряку артилеристи вручили орден «Разом ми непереможні». Міський голова нагороджений цим орденом відповідно до наказу командира 55-ї окремої артилерійської бригади за підтримку, надаваэму бригаді.