Представники міської влади розповіли про надану допомогу для постраждалих від ракетного удару рф

07.03.2023 19:20

Фахівці департаменту соцзахисту та міського центру соціальних служб постійно чергують біля зруйнованого ворожою ракетою будинку. Нагадаємо, 2 березня окупанти поцілили у багатоповерхівку по вулиці Незалежної України, 67. 13 людей загинуло.

У першу годину після «прильоту» на місці вже стояв муніципальний автобус, в якому перебували працівники соцслужб. Насамперед зорієнтовували постраждалих, що робити далі.

Наразі працівники департаменту соцзахисту та Міського центру соцслужб щоденно чергують біля будинку. В ніч атаки на місці представники соцслужб надали першу психологічну підтримку постраждалим. Нині продовжують допомагати тим, хто звертається.

- Наше завдання було підтримати, розпитати, надати потрібну інформацію, перенаправити до тих організацій, в яких наявні ресурси і які можуть допомогти максимально швидко. Починаючи з ночі 2-3 березня і до кінця цього тижня ми продовжуємо чергування, надаємо всебічну допомогу всім, хто звертається до нас з будь-яких питань, - проінформувала директорка Запорізького міського центру соціальних служб Людмила Токарєва.

Найперше, що хвилювало постраждалих – питання житла. Адже ракетна атака застала людей вночі, у ліжках, і не всі постраждалі мали змогу знайти прихисток.

- У випадку, кому потрібне було житло, запитували людей для розселення, надавали таку інформацію. Ті, хто потребує житла, можуть звертатися до департаменту соцзахисту населення на пр. Маяковського, 3, у КП «Наше місто» є місця для проживання для осіб, які постраждали від ракетних обстрілів, - розповів перший заступник директора міського департаменту соцзахисту населення Юрій Швець.

Фахівці не лише відповідали на питання щодо житла. А й заспокоювали мешканців, які пережили жахливу ніч. В автобусі є ковдри, аби зігрітись. Також тим, хто звертається по допомогу, пропонують гарячі напої - чай або каву.

В автобусі можна просто посидіти, відпочити, випити гарячого чаю або кави.

Фахівці відповідних служб продовжують чергування біля зруйнованого ворожою атакою будинку.