Запоріжці отримали гуманітарну допомогу від міжнародних партнерів

07.03.2023 19:15

Мешканці будинку на вулиці Кияшка, в який влучила ракета, отримали гуманітарну допомогу від міжнародних та місцевих благодійників. Ця багатоповерхівка постраждала однією з перших – ще у вересні 2022 року. Наразі будинок повністю законсервований, вже підготовлений проєкт його відновлення. Його подали на участь у державній програмі.

Нині жителі 18 квартир отримали набори теплих речей від міжнародних партнерів та фінансову підтримку.

- Всі мешканці отримали від наших партнерів Мальтійської служби допомоги теплі зимові набори. Наше завдання - системно підтримувати людей, які, на жаль, сьогодні залишилися без житла. І з цим працюємо. Додатково працюємо з мешканцями розбитого будинку по вул. Зестафонській, - розповів представник БО «Мальтійська служба допомоги» волонтер Дмитро Сірий.

Також жителям будинку по вулиці Кияшка передали гігієнічні набори від міжнародної організації ЮНІСЕФ. Така допомога, за словами представників гуманітарного штабу, надається постійно.

- Ми постійно працюємо з міжнародними донорами і вони допомагають нам не тільки засобами  гігієни, але і ковдрами, постільною білизною, господарськими товарами. В Запоріжжі дуже часто відбуваються ракетні обстріли, люди потерпають від них, не можуть проживати в помешканнях, або проживають в інших будинках, шелтерах, і така допомога як гігієна, продукти, одяг нам конче потрібна. Тому ми намагаємось хоча б раз на місяць мешканцям кожного зруйнованого будинку надати цю допомогу, - зазначила директорка КП «Інститут розвитку міста Запоріжжя» Вікторія Агєнтаєва.